Set og sket

Herunder kan man se nogle af de begivenheder der har været i kirken eller menighedshuset gennem det sidste års tid.

Foredrag i Sognegården

Søndag den 18. november kl. 14.00 er der foredrag ved konfliktmægler og forfatter Ruth Juul. Emnet er ”Lær at håndtere konflikter.”
Kom og vær med til en eftermiddag, hvor vi gennem forskellige modeller lærer at se, hvad der sker, når en konflikt tager fart og hvad der skal til for at dæmme op for den.


Fællesspisning

Torsdag den 15. november kl. 17.30-19.00 er der fællesspisning i Taastrup Nykirke.
Der er ikke lagt et særligt program, så der er rum for den frie samtale, samt fællessang.
Der er ingen tilmelding. Pris: 30 kr. for voksne og 15 kr. for børn.
Velkommen til en hyggelig aften!


Allehelgensandagt

Søndag den 4. november kl. 17.00 er der allehelgensandagt.
En højtidelig andagt, hvor vi mindes dem, vi har mistet.
Musik, ord og kirkens rum giver plads til at være i sorgen.
Efter andagten, vil kirkegårdens alleer være oplyst af lygter og man kan gå ud og tænde lys på gravsted eller fællesgrav.


Koncert i kirken

Søndag den 4. november kl. 15.00 Det fantastisk varme og medrivende requiem blev af samtidens kirkelige myndigheder anset for upassende at synge ved sjælemessen. En så farverig og dramatisk fremstilling af de smukke middelalderlige tekster var man ikke vant til. Siden er værket blevet et af musikverdenens største udødelige klassikere.
Ved denne koncert opføres værket af professionelle sangere og et kammerorkester. Esben Gade sidder ved tangenterne, og Kevin Edelvang dirigerer.


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset

Torsdag den 18. oktober kl. 14.30 er der foredrag i Menighedshuset, Solsortevej 1.
Steff Ejlertsen kommer og fortæller om ophold på børnehjemmet Kildebjerget mellem Vejle og Juelsminde.
Der er så mange beretninger om, hvor dårligt børnehjemsbørn er blevet behandlet gennem tiderne. Steff's historie er en fortælling om kærlighed, sorger og glæder fra 10 års ophold på børnehjemmet. Og historien ender godt, lige præcis som godt som hans egen datter synes, at historier skal ende. .


Fællesspisning

Torsdag den 11. oktober kl. 17.30 19.00 er der fællesspisning i Taastrup Nykirke.
Der er ikke lagt et særligt program, så der er rum for den frie samtale, samt fællessang.
Der er ingen tilmelding. Pris: 30 kr. for voksne og 15 kr. for børn.
Velkommen til en hyggelig aften!


Koncertrække i Taastrup Nykirke

Mandag den 1. oktober kl. 19.00: Nordiske tanker

Koncert med basbaryton Albin Ahl og pianist Frederik Malmqvist. Duften af nedfaldne blade, der langsomt formulder i skovbunden. Kulden der smyger sig om kroppen, i de tidlige morgentimer. Mørket der pludselig er der, uden at du har lagt mærke til, at dagen er blevet kort. Det nordiske efterår giver billeder til sjælens melankoli i hele dens dybde. Denne koncert vil kredse om alt det smukke og alt det dybe som efteråret byder os. Med tre af nordens største komponister; Carl Nielsen, Edvard Grieg og Wilhelm Stenhammar, vil basbaryton Albin Ahl og pianist Frederik Malmqvist give deres fortolkning af det nordiske efterårs tanker.

Tirsdag den 2. oktober kl. 19.00: Laurits Dragsted er Bachelor fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 2011. Han har dertil studeret i Paris ved Eugen Indjic og i København ved Jens Elvekjaer og Tim Frederiksen. Han er en efterspurgt kammermusiker og repetitør på musikfestivaler og i kammermusikforeninger, og har nyligt haft optrædener i Firenze og New York. Hans primære fokus er arbejdet med opera og lied-sangere, senest på Opera Nordsjællands opsætning af P. Mascagnis Cavalleria Rusticana og på produktioner af Brundibar af H. Krasa og E. Humperdincks Hans og Grethe. I sommeren 2018 fik Laurits tildelt den Bøhmske fonds musiklegat til at fordybe sig i Bel Canto-traditionen hos Jane Klaviter (Metropolitan Opera) ved et ophold i Firenze. Han er desuden modtager af Admiral Gjeddes Gaards musikpris, Augutinusfondens musiklegat og BCI Performance Award. Laurits spiller et program bestående af musik af Chopin og Mozart.

Onsdag den 3. oktober kl. 19.00: Medvirkende: Ingeborg Børch, mezzosopran, Victor Hugo Diaz, tangosanger/danser og Rune Skov Thomassen, pianist. Denne aften bliver en festlig rejse igennem tangoens passionerede univers, hvor der vil blive opført en bred vifte af vidt forskellige tangoer startende helt fra før tangoen blev opfundet! Blandt andet vil man kunne høre "Habaneraen" fra Bizets opera "Carmen", Mozart, Argentinske traditionelle tangohits samt musikalske overraskelser og eksempler på, hvor tango mødes med andre genrer. For Ingeborg, Victor og Rune er tangoen indbegrebet af livsglæde, skønhed og de helt store følelser - og de glæder sig til at dele det med publikum.

Torsdag den 4. oktober kl. 19.00: Under overskriften ”Sorrig og Glæde” spiller organist og pianist Nicolai Kjølsen værker af bl.a. J.S.Bach, F.Chopin, F.Schubert, E.Satie og N. Kjølsen.

Lørdag den 6. oktober kl. 16.00: Sopran Mette Skaarup akkompagneres af pianist Laurits Dragsted i et program bestående af Lieder fra R. Schumann’s Frauenliebe und Leben, R. Strauss, T. Rangstrøm og Arie Antiche – derudover spiller pianisten to ballader af Chopin.

Søndag den 7. oktober kl. 11.30: Kirkens organist Esben Gade spiller umiddelbart efter højmessen et blandet program på kirkens orgel. Der vil være sørgelig og glad, hurtig og langsom, ind- og udadvendt, men frem for alt vedkommende musik af bl.a. Buxtehude og Balbastre. Koncerten varer ca. 30 minutter.

Vel mødt til koncerter i Taastrup Nykirke, hvor der er gratis entre!


Foredrag med Anders Koppel

Søndag den 23. september kom komponist og musiker Anders Koppel og fortalte om sin opvækst i et fremtrædende musikalsk miljø. Anders Koppel indviede os i sine store oplevelser – musikalsk og på anden vis – i mødet med mennesker og begivenheder. Rigtig mange mødte op til dette inspirerende samvær med en fremragende fortæller, en stor kunstner og et behageligt menneske. Der er var som altid fælles kaffebord. Se flere fotos fra denne hyggelige eftermniddag på vores Facebook.  


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset

Torsdag den 20. september kl. 14.30 er der foredrag i Menighedshuset, Solsortevej 1.
Hør sognepræst og feltpræst Andreas Christensen fortælle om at være udsendt til verdens brændpunkter og om her i landet at skulle være den, der overbringer dødsbud til de faldnes familier. Han vil berette om Danmarks krige i Irak og Afghanistan, hvor han selv har deltaget som præst for de danske soldater. Andreas er en meget levende fortæller, så mød op til et spændende foredrag.


Koncert for kor og orgel

Søndag den 9. september kl. 19 koncert for kor og orgel, hvor professionelle sangere synger til akkompagnement af kirkens orgel. Denne aften fremføres det udadvendte Te Deum af Mendelssohn, et sjældent opført værk, samt den prægtige messe i D-dur af Antonin Dvorak, som hører til romantikkens allerskønneste messer. Kevin Edelvang dirigerer og Esben Gade sidder ved orglet. Kom indenfor og lad dig omsvøbe af varme og lys. 


Andagt i forbindelse med Flagdag

Onsdag den 5. september kl. 10 Andagt i forbindelse med Flagdag. I dag hædrer vi de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark. 
Der er andagt i Tåstrup Nykirke kl 10. Efter andagten marcheres der til Magdas Park, hvor der er kranselægning og taler. 
Se flere fotos på vores Facebook


Foredrag om sorg - Sorgen er en kraft

Tirsdag den 4. september kl. 19-21 Foredrag med Esben Kjær - journalist, vært på P1 og forfatter til bogen ”Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet”.
Bogen skrev Esben Kjær efter at han mistede sin 7-årige søn Sebastian, der døde af kræft.
Foredraget er for mennesker, som har mistet og må leve med sorgen, og det er for alle dem, der måske står lidt famlende overfor mennesker i sorg – usikre på, hvad man må sige og hvad man kan gøre, og foredraget er for dem, der gerne vil lære noget om sorgen, som jo på et eller andet tidspunkt rammer os alle. 


Høstgudstjeneste og Ydre Missionsdag

Søndag den 2. september kl. 10.00 var der høstgudstjeneste ved Maria Rosted Smith. Efter gudstjenesten er der auktion over ”årets høst” til fordel for kirkens Ydre Missionsprojekt. (Medbring gerne høstgaver til auktionen.) Herefter er der  frokost, som koster 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn. Efter frokosten vil kordegn Mona Westh fortælle og vise billeder om YM-projektet, som går ud på at støtte søndagsskoler og børneklubber i Armenien. Der vil også være kaffe og lotteri, før arrangementet slutter kl. ca. 14. Velkommen til en spændende og hyggelig dag, hvor vi både siger tak for vores ”høst” og giver noget af den videre.


Koncert med den amerikanske orgelvirtuos Nathan Laube 

Torsdag den 23. august 2018 kl. 19
Nathan Laube gæstede Taastrup Nykirke hvor de deltagende fik mulighed for at opleve orglet bragt til sin yderste grænse. Nathan Laube hører til verdens absolut førende elite af koncertorganister og er meget efterspurgt som solist.


Sensommer soul jazz - skøn musik, grill og godt selskab

Fredag den 17. august kl. 18-20. Boogaloo Brothers spiller igen deres glade og livsbekræftende souljazz – denne gang på kirkepladsen.
Vi stiller borde og stole op, og sælger øl og vand.
Hvad man derudover ønsker at spise og drikke skal man selv medbringe. Vi tænder op i grillen, hvor man kan grille sin medbragte mad.
Kirkerummet vil være åbent, så man kan sidde lidt dér, mens tonerne fra koncerten strømmer ind.
Vi regner med godt vejr, men rykker ind i kirkens lokaler, hvis det bliver nødvendigt.
Boogaloo Brothers består af: Jens Ulrik Toft: Hammondorgel. Lars Wexøe: Guitar, Thomas Laurberg Vedel: Trommer, Anders Nilsen: Saxofon


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset

Torsdag den 16. august kl. 14.30 lægger vi ud med det første foredrag i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Fra jægerkorps til prædikestol. Vi får besøg af Stephen Egede Glahn som vil fortælle om sit liv som officer og sognepræst. Hvorfor tilbringer et menneske først 24 år af sit voksne liv som soldat for derefter i 26 år at være sognepræst?


Højmesse med præsteindsættelse

Søndag d. 5. august blev Taastrup Nykirkes nye præst Johanna Røjkjær Daugaard indsat i embedet af Provst Søren Nolsøe. Derefter holdt Johanna sin første prædiken samt efterfølgende nadver.


Pinsegudstjeneste og morgenbord

Søndag den 20. maj kl. 09.00 Som én af de gode traditioner ved Taastrup Nykirke indbød vi alle til morgenbord med alt, hvad dertil hører, pinsemorgen. 
Rigtig mange benyttede sig af denne hyggelige optakt til en festlige pinsegudstjeneste.


Pinse & picnic 2. pinsedag i præstegårdshaven

Mandag den 21. maj kl. 11.00 var der gudstjeneste i præstegårdshaven bag Høje Taastrup kirke, Præstegårdsvej 3.
Bandet Boogaloo Brothers spillede til salmesangen. Efter gudstjenesten var der salg af kage, pølser og andet godt ved spejdere og FDF’ere, og der var underholdning for børnene.
En hyggelig og afslappet gudstjeneste i det fri, som afholdes af alle kirkerne i Høje Taastrup Provsti.


Udflugt til Skt Bendts kirke og restaurant Malerklemmen 

Torsdag den 17. maj er der udflugt til Sankt Bendts Kirke i Ringsted og Restaurant Malerklemmen. Billetter á 250 kr. kan købes på kirkekontoret i åbningstiden. Sidste tilmelding er d. 9. maj 2018.
​Afgang: kl 09:50 fra Menighedshuset, Solsortevej 1 og kl. 10:00 fra Grundtvigsvej bag kirken.
Turen går først til Sankt Bendts Kirke, hvor vi får en rundvisning inden vi kl 13:00 skal have en lækker frokostbuffet på restaurant Malerklemmen.
​Kl. 14:30 er der kaffe med æblekage og kl 15:15 går det hjemad med ankomst til Taastrup ca. kl 16:00


Menighedsplejens generalforsamling

Onsdag den 18. april kl. 19.00 afholder Taastrup Nykirke Sogns menighedspleje generalforsamling i kirkens lokaler. Præst Morten Miland Samuelsen kommer og fortæller om menighedsarbejdet for socialt udsatte. Efter kaffen afholdes den årlige generalforsamling..


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset

Torsdag den 19. april kl. 14.30 synger vi foråret ind i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Vi er så heldige endnu engang at kunne byde velkommen til en rørende, sjov og festlig eftermiddag i selskab med pianist Christian Andreasen. Han vil som altid fremføre et underholdende og glædesfremkaldende musikalsk program.


Vinderen af de gyldne sko

Vinderen af De Gyldne Sko. Hvert år har konfirmanderne ved Taastrup Nykirke en konkurrence om hvem der samler flest penge ind ved Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling. Vinderen modtager vandrepokalen De Gyldne Sko for godt benarbejde. I år var det Louise Høkilde-Wasmann, der løb af med sejren. Hun samlede 1782 kr. ind til verdens fattige. Flot klaret Louise!


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 15. april kl. 14.00 afsluttede vi rækken af sangforedrag om nye salmer og sange til nutidens kirkebrug. Anledningen er Kirkesangbogen, som udkom i 2017 og som vi har anskaffet til vore aktiviteter. Her tog kirkens præst Thomas os med ud på en musikalsk rejse i de salmer, der hører til året og gudstjenesten. Det var en hyggelig eftermiddag i fællessangens tegn! Og der er kaffebord undervejs.


Skærtorsdagsspisning

Torsdag den 29. marts kl. 18.00 holdt vi en stemningsfuld andagt i kirken med efterfølgende spisning i sognegården. Der var lagt op til en åndrig aften i fællesskabets tegn, hvor vi hyggede os med lammesteg, god vin og diverse lækkerier.
Middagen ledsages af sange, digtoplæsning og forskellige åndrige indslag - en rigtig hyggelig aften.


Bazar Palmesøndag

Søndag den 25. marts efter højmessen afholdte menighedsplejen en lille basar i kirkens lokaler. Man kunne købe sandwich, kaffe, te, kage, og der var udsalg af påskedekorationer, hjemmebagt brød og marmelade – alt sammen til fordel for menighedsplejen ved Taastrup Nykirke..


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 18. marts kl. 14 fortsatte vi rækken af sangforedrag om nye salmer og sange til nutidens kirkebrug. Anledningen er Kirkesangbogen, som udkom i 2017 og som vi har anskaffet til vore aktiviteter. Her tog kirkens præster Anders og Maria os med på de salmer, der hører til livet og dagen. 
Og der var som altid kaffebord undervejs.


Foredrag i Menighedshuset

Torsdag den 15. marts kl. 14.30 er der eftermiddagsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1. Emnet er: Når børnebørnenes forældre skilles.
Ruth Juul, forfatter til ”Barnets bedste – efter skilsmissen”, vil med afsæt i sin bog tage fat på nogle af de vanskelige spørgsmål: Hvor stiller bedsteforældrene sig, når skilsmissen rammer familien? Hvordan hjælper de i en svær tid? Og hvilken rolle skal de tage, hvis der bliver en konflikt?


Landsindsamling

Søndag den 11. marts holdt Folkekirkens Nødhjælp den årlige landsindsamling. Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene, at alle sognets borgere får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning. Fra Tåstrup Nykirke startede man ud fra sognegården kl 11 og indsamlede ikke mindre end  13.188,50 kr. + ca. 900 kr. via MobilePay. Stor tak til konfirmanderne og de øvrige indsamlere og dem, som tog godt imod dem.


Kvindernes internationale bededag

Fredag den 2. marts afholder ”Kvindernes internationale Bededag” gudstjeneste og spisning i Taastrup Nykirke. Kl. 17.30  begynder vi med mad og kaffe á 45 kr. Derefter (ca. kl. 19) er der gudstjeneste ved Maria Rosted Smith. Emnet er ”Gud så, at det var godt”, og det er kvinder fra Surinam, der har lavet oplægget til bøn.


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 25. februar kl. 14 fortsatte vi rækken af sangforedrag om nye salmer og sange til nutidens kirkebrug. Anledningen er Kirkesangbogen, som udkom i 2017 og som vi har anskaffet i et passende antal til vore aktiviteter. Den blev taget i brug i januar. Vores fortæller var præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen, der har seks salmer med i 2002-udgaven af salmebogen og optræder med to nye i Kirkesangbogen.  Hans Anker Jørgensens salmer er formuleret i et sprog, som appellerer til moderne mennesker, og hans salmer kredser ofte om retfærdighed og omsorg for samfundets nederste. Det var en spændende eftermiddag i sognegården med fællessang, fortælling og debat. Og der var kaffebord undervejs.


Foredrag om Dansk Kherwara Mission

Torsdag den 15. februar kl. 14.30 er der eftermiddagsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Anne-Birthe Ottsen vil fortælle om pigehjemmet i Kherwara, hvor Dansk Kherwara Mission giver fattige piger en værdig opvækst, mad, tøj og skolegang. De yder også økonomisk hjælp og vejledning til videre uddannelse.
Kom og hør det spændende foredrag.


Fastelavn - gudstjeneste og tøndeslagning

Søndag den 11. februar kl. 14.00 var der gudstjeneste og tøndeslagning.
Sørøverorkestret spiller til gudstjenesten. De lokale FDF’ere medvirker.
Der er tøndeslagning på kirkepladsen og fastelavnsboller i sognegården.
Børn og voksne inviteres til at komme udklædte. Vi præmierer den bedste udklædning og kårer årets kattekonger og kattedronninger.


Kyndelmissegudstjeneste

Onsdag den 7. februar kl. 18.00 var der Kyndelmissegudstjeneste
​Vi hilser lyset velkommen ved at tænde lys i kirken, synge sange og høre tekster, som handler om lys og mørke. Det er en stemningsfuld aftengudstjeneste med medvirken fra kirkens korsangere og de lokale FDF’ere.


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 28. januar kl. 14.00 tog vi hul på forårets sangeftermiddage om Kirkesangbogen, der udkom sidste år. Denne første ud af fire sangeftermiddage, fik vi besøg af præst Iben Krogsdal, som er en af de mest interessante og kendte forfattere til nyere salmer. Næste gang er søndag den 25. februar kl. 14 hvor præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen, der har seks salmer med i 2002-udgaven af salmebogen og optræder med to nye i Kirkesangbogen, vil underholde os. Alle er velkommen, så kom og vær med til en spændende eftermiddag i sognegården.


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset om Steen St. Blicher

Torsdag den 18. januar kl. 14.30 er der foredrag om Steen Steensen Blicher i Menighedshuset på Solsortevej 1.
St. St. Blicher begyndte at skrive af nød. Han manglede i den grad penge til præstegårdens drift og skrivningen bar frugt: både i pengepungen og i den danske litteratur. Niels V. Andersen fortæller om St. St. Blichers liv og levned på den jyske hede.


Nytårs souljazz-koncert

Søndag den 7. januar kl. 14 var der souljazz-koncert med bobler, kaffe og kransekage
The Boogaloo Brothers anført af kirkens præster Anders "Boogaloo" Nilsen på sax og Thomas L. Vedel på trommer. De har et alsidigt repertoire og et formål om at spille funky jazz til den lyse morgen. Overvældet af sidste års massive fremmøde, har vi denne gang rykket det ind i kirken, så der er endnu flere sidepladser. Så mød op til denne nytårskur. Gratis adgang


Julegudstjenester for børn juleaften

Søndag den 24.12. kl. 10.00 og kl. 11.30 og kl. 13.00 holder vi julegudstjeneste for børn.
Igen i år spiller Nisseorkestret ved gudstjenesten og vi får besøg af vismanden Balthazar, som vil fortælle om verdens største julegave.
Så kom og vær med til en festlig gudstjeneste i børnehøjde, hvor alle er velkommen!
Der er traditionel julegudstjeneste kl. 14.30 og kl 16.00


Børnehavejulegudstjeneste

Torsdag den 14. december kl. 9.30 og kl. 10.30 er der børnehavegudstjeneste
Taastrup Nykirke inviterer til julegudstjeneste med dukketeater og salmesang for sognets børnehaver.
Børn som ikke går i børnehave og deres voksne er også velkomne.


Julekoncert med Marie Carmen Koppel

Tirsdag den 5. december var der julekoncert med Marie Carmen Koppel i kirken
Marie Carmen Koppel er Danmarks ukronede soul- og gospeldronning. Med sin uforlignelige stemme og musikalske feeling synger hun sig helt ind under huden på sit publikum, og man går aldrig uberørt fra en af hendes koncerter.
Marie Carmen Koppel har gennem en årrække opbygget et stort og trofast publikum og har haft stor succes bl.a med sit julealbum "A Merry Little Christmas". Marie Carmen Koppel akkompagneredes af sin pianist Steen Rasmussen og sin bror på sax.


Krybbespil og juletræsfest

1. søndag i advent, den 3. december,
samledes vi til den traditionsrige og hyggelige familie-julegudstjeneste. Kirkens mini-konfirmander opførte et fint krybbespil i kirken og efter gudstjenesten samledes vi i salen til kaffebord med nissesaft og kage. Der blev danset om det flotte juletræ – og selveste julemanden kom forbi !!
Der var desuden en god historie, godteposer og gaver.


Adventsfest i Menighedshuset

Adventsfest fredag den 1. december fra kl. 18.00 til 21.00
Taastrup Menighedshus, Solsortevej 1, indbyder traditionen tro alle til adventsfest

Udover fællesspisning, vil aftenens program også omfatte bl.a. luciaoptog , adventstale ved præst Flemming Bak Poulsen, Rønnevang kirke, samt husets traditionelle Advents-banko. Prisen er 70 kr. for voksne og 30 kr. for børn (4-12 år).
 

Julekoncert med Con Brio-koret

Torsdag den 30. november var der julekoncert med Con Brio-koret i kirken
Con Brio-koret er et blandet kor med et alsidigt repertoire af både kirkelig og verdslig musik, med både nyt og gammelt. Koret skal til foråret opføre Mozarts Requiem, og til julekoncerten i Taastrup Nykirke fremførte koret med dirigent Signe Krog-Meyer og pianist Mimi Kjær Dulong åbningssatsen fra det berømte værk. Desuden bød koret på tre Halleluja-sange foruden naturligvis en blandet buket af danske og engelske julesange. 


Adventsmøde i Menighedshuset 

Torsdag den 23. november kl. 14.30 afholdes det traditionsrige adventsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Vi skruer op for hyggen med julehistorie, bankospil og luciaoptog v/ Rønnevang kirkes dygtige børnekor. En hyggelig og god optakt til advents- og juletiden.


Foredrag om Katharina von Bora - Luthers hustru

Søndag 12. november foredrag i kirken v/ Erik Jakob Petersen, sognepræst emeritu​s
Katarina von Bora var Martin Luthers ægtefælle. Hendes liv var dramatisk. Allerede som barn blev hun givet i kloster pga. familiens fattige forhold. Hun betragtes med rette som den første lutherske præstekone – et forbillede for alle husfruer, der ikke giver køb på deres selvstændighed.
Gratis entré


Alle Helgens koncert - Requiem af Gabriel Fauré 

Søndag den 5. november var der koncert i kirken
Foruden et kor på 8 mand samt 4 instrumentalister var sopran Charlotte Haugaard og Albin Ahl, der sang bas, solister i dette usædvanlige smukke og elskede værk, der netop knytter sig til Alle Helgen.
Kevin Borbye Edelvang leder og dirigerer.
En rigtig spændende koncert.


BACH & LUTHER

Søndag den 29. oktober var der koncert i kirken
Denne aften blev alle sejl sat til, da 500-året for reformationen blev fejret i Taastrup Nykirke. På programmet var to kantater af J. S. Bach "Ein Feste Burg ist unser Gott" samt "Nun danket alle Gott." To for tiden typiske kantater, hvoraf den første har tekst af Martin Luther. Mellem kantaterne blev der spillet første Brandenburg koncert, ligeledes af J. S. Bach, der som ingen anden var kendt for at have skrevet musik, der bruger reformationens tanker og tekster.