Set og sket

Herunder kan man se nogle af de begivenheder der har været i kirken eller menighedshuset gennem det sidste års tid.

Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 18. marts kl. 14 fortsatte vi rækken af sangforedrag om nye salmer og sange til nutidens kirkebrug. Anledningen er Kirkesangbogen, som udkom i 2017 og som vi har anskaffet til vore aktiviteter. Her tog kirkens præster Anders og Maria os med på de salmer, der hører til livet og dagen. 
Og der var som altid kaffebord undervejs.


Foredrag i Menighedshuset

Torsdag den 15. marts kl. 14.30 er der eftermiddagsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1. Emnet er: Når børnebørnenes forældre skilles.
Ruth Juul, forfatter til ”Barnets bedste – efter skilsmissen”, vil med afsæt i sin bog tage fat på nogle af de vanskelige spørgsmål: Hvor stiller bedsteforældrene sig, når skilsmissen rammer familien? Hvordan hjælper de i en svær tid? Og hvilken rolle skal de tage, hvis der bliver en konflikt?


Landsindsamling

Søndag den 11. marts holdt Folkekirkens Nødhjælp den årlige landsindsamling. Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene, at alle sognets borgere får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning. Fra Tåstrup Nykirke startede man ud fra sognegården kl 11 og indsamlede ikke mindre end  13.188,50 kr. + ca. 900 kr. via MobilePay. Stor tak til konfirmanderne og de øvrige indsamlere og dem, som tog godt imod dem.


Kvindernes internationale bededag

Fredag den 2. marts afholder ”Kvindernes internationale Bededag” gudstjeneste og spisning i Taastrup Nykirke. Kl. 17.30  begynder vi med mad og kaffe á 45 kr. Derefter (ca. kl. 19) er der gudstjeneste ved Maria Rosted Smith. Emnet er ”Gud så, at det var godt”, og det er kvinder fra Surinam, der har lavet oplægget til bøn.


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 25. februar kl. 14 fortsatte vi rækken af sangforedrag om nye salmer og sange til nutidens kirkebrug. Anledningen er Kirkesangbogen, som udkom i 2017 og som vi har anskaffet i et passende antal til vore aktiviteter. Den blev taget i brug i januar. Vores fortæller var præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen, der har seks salmer med i 2002-udgaven af salmebogen og optræder med to nye i Kirkesangbogen.  Hans Anker Jørgensens salmer er formuleret i et sprog, som appellerer til moderne mennesker, og hans salmer kredser ofte om retfærdighed og omsorg for samfundets nederste. Det var en spændende eftermiddag i sognegården med fællessang, fortælling og debat. Og der var kaffebord undervejs.


Foredrag om Dansk Kherwara Mission

Torsdag den 15. februar kl. 14.30 er der eftermiddagsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Anne-Birthe Ottsen vil fortælle om pigehjemmet i Kherwara, hvor Dansk Kherwara Mission giver fattige piger en værdig opvækst, mad, tøj og skolegang. De yder også økonomisk hjælp og vejledning til videre uddannelse.
Kom og hør det spændende foredrag.


Fastelavn - gudstjeneste og tøndeslagning

Søndag den 11. februar kl. 14.00 var der gudstjeneste og tøndeslagning.
Sørøverorkestret spiller til gudstjenesten. De lokale FDF’ere medvirker.
Der er tøndeslagning på kirkepladsen og fastelavnsboller i sognegården.
Børn og voksne inviteres til at komme udklædte. Vi præmierer den bedste udklædning og kårer årets kattekonger og kattedronninger.


Kyndelmissegudstjeneste

Onsdag den 7. februar kl. 18.00 var der Kyndelmissegudstjeneste
​Vi hilser lyset velkommen ved at tænde lys i kirken, synge sange og høre tekster, som handler om lys og mørke. Det er en stemningsfuld aftengudstjeneste med medvirken fra kirkens korsangere og de lokale FDF’ere.


Foredrag og sangeftermiddag om Kirkesangbogen

Søndag den 28. januar kl. 14.00 tog vi hul på forårets sangeftermiddage om Kirkesangbogen, der udkom sidste år. Denne første ud af fire sangeftermiddage, fik vi besøg af præst Iben Krogsdal, som er en af de mest interessante og kendte forfattere til nyere salmer. Næste gang er søndag den 25. februar kl. 14 hvor præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen, der har seks salmer med i 2002-udgaven af salmebogen og optræder med to nye i Kirkesangbogen, vil underholde os. Alle er velkommen, så kom og vær med til en spændende eftermiddag i sognegården.


Eftermiddagsmøde i Menighedshuset om Steen St. Blicher

Torsdag den 18. januar kl. 14.30 er der foredrag om Steen Steensen Blicher i Menighedshuset på Solsortevej 1.
St. St. Blicher begyndte at skrive af nød. Han manglede i den grad penge til præstegårdens drift og skrivningen bar frugt: både i pengepungen og i den danske litteratur. Niels V. Andersen fortæller om St. St. Blichers liv og levned på den jyske hede.


Nytårs souljazz-koncert

Søndag den 7. januar kl. 14 var der souljazz-koncert med bobler, kaffe og kransekage
The Boogaloo Brothers anført af kirkens præster Anders "Boogaloo" Nilsen på sax og Thomas L. Vedel på trommer. De har et alsidigt repertoire og et formål om at spille funky jazz til den lyse morgen. Overvældet af sidste års massive fremmøde, har vi denne gang rykket det ind i kirken, så der er endnu flere sidepladser. Så mød op til denne nytårskur. Gratis adgang


Julegudstjenester for børn juleaften

Søndag den 24.12. kl. 10.00 og kl. 11.30 og kl. 13.00 holder vi julegudstjeneste for børn.
Igen i år spiller Nisseorkestret ved gudstjenesten og vi får besøg af vismanden Balthazar, som vil fortælle om verdens største julegave.
Så kom og vær med til en festlig gudstjeneste i børnehøjde, hvor alle er velkommen!
Der er traditionel julegudstjeneste kl. 14.30 og kl 16.00


Børnehavejulegudstjeneste

Torsdag den 14. december kl. 9.30 og kl. 10.30 er der børnehavegudstjeneste
Taastrup Nykirke inviterer til julegudstjeneste med dukketeater og salmesang for sognets børnehaver.
Børn som ikke går i børnehave og deres voksne er også velkomne.


Julekoncert med Marie Carmen Koppel

Tirsdag den 5. december var der julekoncert med Marie Carmen Koppel i kirken
Marie Carmen Koppel er Danmarks ukronede soul- og gospeldronning. Med sin uforlignelige stemme og musikalske feeling synger hun sig helt ind under huden på sit publikum, og man går aldrig uberørt fra en af hendes koncerter.
Marie Carmen Koppel har gennem en årrække opbygget et stort og trofast publikum og har haft stor succes bl.a med sit julealbum "A Merry Little Christmas". Marie Carmen Koppel akkompagneredes af sin pianist Steen Rasmussen og sin bror på sax.


Krybbespil og juletræsfest

1. søndag i advent, den 3. december,
samledes vi til den traditionsrige og hyggelige familie-julegudstjeneste. Kirkens mini-konfirmander opførte et fint krybbespil i kirken og efter gudstjenesten samledes vi i salen til kaffebord med nissesaft og kage. Der blev danset om det flotte juletræ – og selveste julemanden kom forbi !!
Der var desuden en god historie, godteposer og gaver.


Adventsfest i Menighedshuset

Adventsfest fredag den 1. december fra kl. 18.00 til 21.00
Taastrup Menighedshus, Solsortevej 1, indbyder traditionen tro alle til adventsfest

Udover fællesspisning, vil aftenens program også omfatte bl.a. luciaoptog , adventstale ved præst Flemming Bak Poulsen, Rønnevang kirke, samt husets traditionelle Advents-banko.
Prisen er 70 kr. for voksne og 30 kr. for børn (4-12 år).
Alle er meget velkommen. Husk blot: Tilmelding senest mandag den 27. november  til Irene og Svend Erik Hansen tlf.: 4399 0619  eller sms på 4244 0619 eller Mail til seh@gmail.com
Obs.: Af hensyn til siddepladser og alles velvære, gør vi venligst opmærksom på, at vi igen har sat det maksimale antal personer til 80, hvorfor det anbefales at tilmelde sig i god tid.
 

Julekoncert med Con Brio-koret

Torsdag den 30. november var der julekoncert med Con Brio-koret i kirken
Con Brio-koret er et blandet kor med et alsidigt repertoire af både kirkelig og verdslig musik, med både nyt og gammelt. Koret skal til foråret opføre Mozarts Requiem, og til julekoncerten i Taastrup Nykirke fremførte koret med dirigent Signe Krog-Meyer og pianist Mimi Kjær Dulong åbningssatsen fra det berømte værk. Desuden bød koret på tre Halleluja-sange foruden naturligvis en blandet buket af danske og engelske julesange. 


Adventsmøde i Menighedshuset 

Torsdag den 23. november kl. 14.30 afholdes det traditionsrige adventsmøde i Menighedshuset på Solsortevej 1.
Vi skruer op for hyggen med julehistorie, bankospil og luciaoptog v/ Rønnevang kirkes dygtige børnekor. En hyggelig og god optakt til advents- og juletiden.


Foredrag om Katharina von Bora - Luthers hustru

Søndag 12. november foredrag i kirken v/ Erik Jakob Petersen, sognepræst emeritu​s
Katarina von Bora var Martin Luthers ægtefælle. Hendes liv var dramatisk. Allerede som barn blev hun givet i kloster pga. familiens fattige forhold. Hun betragtes med rette som den første lutherske præstekone – et forbillede for alle husfruer, der ikke giver køb på deres selvstændighed.
Gratis entré


Alle Helgens koncert - Requiem af Gabriel Fauré 

Søndag den 5. november var der koncert i kirken
Foruden et kor på 8 mand samt 4 instrumentalister var sopran Charlotte Haugaard og Albin Ahl, der sang bas, solister i dette usædvanlige smukke og elskede værk, der netop knytter sig til Alle Helgen.
Kevin Borbye Edelvang leder og dirigerer.
En rigtig spændende koncert.


BACH & LUTHER

Søndag den 29. oktober var der koncert i kirken
Denne aften blev alle sejl sat til, da 500-året for reformationen blev fejret i Taastrup Nykirke. På programmet var to kantater af J. S. Bach "Ein Feste Burg ist unser Gott" samt "Nun danket alle Gott." To for tiden typiske kantater, hvoraf den første har tekst af Martin Luther. Mellem kantaterne blev der spillet første Brandenburg koncert, ligeledes af J. S. Bach, der som ingen anden var kendt for at have skrevet musik, der bruger reformationens tanker og tekster.